Home Behandelingen Contact


sportmassage

Sportmassage

Doel van de sportmassage kan drieledig zijn:
  • Preparatief (voorbereidend). Geestelijke en lichamelijke voorbereiding op een sportevenement.
  • Preventief (voorkomend). Dit vloeit voort uit o.a. het bewerkstelligen van een betere doorbloeding, een beter functioneren, een betere coördinatie en dergelijke, waardoor de kans op het ontstaan van blessures minder wordt.
  • Curatief (genezend). Het herstellen van de normale toestand na een zware inspanning. Het curatief werken van een sportmassage geldt voor een gezond weefsel. Een massage voert vermoeidheidsstoffen (melkzuur) sneller af. Hierdoor wordt spierpijn voorkomen of sneller weggewerkt.
Voordelen van een regelmatige massage: sneller herstel, spierspanning neemt af, verbeterde doorbloeding, spieren worden weer soepel, vermoeidheid neemt af, ontspanning van lichaam en geest.

edelstenen

Edelstenen

De stenengeneeskunde is geen nieuwe alternatieve geneeswijze, maar al enkele duizenden jaren oud. De geneeskrachtige edelstenen kunnen een hulpmiddel zijn bij de genezing van ziekten, het omgaan met problemen en helpen om iets positief te veranderen. Geneeskrachtige stenen werken door hun kleur en trillingen.

Edelstenen zijn mineralen die op basis van hun specifieke eigenschappen zoals: kleur- en lichtspel, helderheid, hardheid en zeldzaamheid, bijzondere waarden toegekend hebben gekregen, die door een passende bewerking nog aanzienlijk kunnen stijgen. Zij zijn daarom ook een prima ondersteuning bij een van de vele massagetechnieken.

jadesteenmassage

Jadesteenmassage

Een Jadesteenmassage is niet te vergelijken met een hotstone massage. Een massage met edelstenen werkt veel intenser en krachtiger, het is een complete nieuwe holistische behandeling. Door te masseren met Jade edelstenen worden alle effecten van een gewone massage extra versterkt; het is daarom uitstekend te combineren naast andere massagetechnieken. Bij een volledige Jadesteenmassage maak ik gebruik van verwarmde en koude jadestenen. De stenen worden op en naast het lichaam gelegd en er wordt met de stenen gemasseerd; ook wordt het lichaam gemasseerd met natuurzuivere olie, zodat dit de massage ondersteunt en de stenen soepel over het lichaam bewegen. Deze behandeling is dan ook zeer ontspannend, rustgevend en goed voor de gezondheid. Jade stimuleert de nierfunctie en brengt daardoor de water-, zout- en zurenhuishouding in balans. Hierdoor ondersteunt het de afvoer van afvalstoffen van de nieren, de pancreas en de lever.

Door de aanwezigheid van aluminium kan jade positieve resultaten geven aan het zenuwstelsel. Jade helpt de huid te herstellen en werkt bij ontstekingen. Geeft goede resultaten bij menstruatieproblemen. Jade verhelpt intellectuele en geestelijke vermoeidheid, onrust en prikkelbaarheid. Verzacht reumatische pijnen door het afvoeren van urinezuur. Verlicht hoofdpijn, versterkt de blaas en leverfunctie. Jade reinigt de interne organen en spierweefsels.

reiki

Reiki

Bij Reiki geef ik de universele energie door dmv handoplegging. Dit komt van oorsprong uit het Shinto boeddhisme. Mikao Usui is hiervan de grondlegger. Reiki is het Japanse woord voor universele levensenergie. Door middel van het Usui-systeem van natuurlijk genezen kunnen we leren om die universele levensenergie te ontvangen en door te geven.

We kunnen geen Reiki leren door er boeken over te lezen. We kunnen alleen Reiki leren door een cursus mee te maken, ingewijd te worden en ermee aan de slag te gaan. Wanneer we tijdens inwijdingen worden geopend voor het ontvangen en laten stromen van universele levensenergie, verandert er iets op een heel fundamenteel niveau. Als we er vanaf dat moment mee bezig gaan, Reiki gebruiken om onszelf en anderen te behandelen, wordt er steeds meer bij ons opgeruimd van hetgeen tot dan toe het vrij stromen van levensenergie in de weg heeft gezeten. We worden een steeds zuiverder “kanaal”voor die energie. Daardoor wordt de energiestroom uit onze handen niet alleen krachtiger, er ontstaan ook rust en ruimte in onszelf. Met Reiki stimuleert men dus ook het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Ook kan ik hierbij de kristallen gebruiken om het te versterken. Tevens is deze behandeling erg ontspannend voor lichaam en geest.

voetreflexmassage

Voetreflexmassage

In de voet bevinden zich reflex- en energiepunten die in verbinding staan met de diverse weefsels en organen van het lichaam. Wanneer lichaam en geest niet in evenwicht functioneren, kunnen er blokkades gevormd worden in de natuurlijke energiedoorstroming. Hierdoor kunnen lichamelijke pijn en ziekteverschijnselen ontstaan.

Met behulp van drukpuntmassage op de voeten kunnen deze blokkades opgeheven worden, waardoor de energetische levenskracht weer vrijelijk kan stromen. Lichaam en geest worden op deze manier in een hersteltoestand gebracht. Voetmassage kan door de ontspannende werking veel verlichting geven bij pijnklachten.

Access bars

Een Bars behandeling kan je helpen moeiteloos spanning uit je hoofd en lijf los te laten! Door het met de vingertoppen zachtjes aanraken van de 32 Bars punten op het hoofd vindt er een energiestroom plaats. Je kunt dit vergelijken met het aanraken van de polen van een batterij. Onze hersenen worden ook wel eens vergeleken met de harde schijf in een computer. Alles wat wij meemaken in het leven wordt op deze harde schijf opgeslagen.

De Bars zijn 32 punten op het hoofd. Ieder punt van de Bars vertegenwoordigt een thema dat kan corresponderen met vastgezette overtuigingen of inprentingen. Door aanraking van de Bars wordt de negatieve druk van de vastgezette ervaringen, die op de harde schijf zijn opgeslagen, verwijderd.

Energetic Facelift

Energetic Facelift behandeling is een hands-on behandeling, een zachte aanraking op het gezicht en de nek. Tijdens de behandeling wordt er gebruik gemaakt van 29 krachtige Access lichaamsprocessen (energieën). Deze energieën worden via je hoofd en nek aangeboden en werken door je gehele lichaam heen.

Als je lichaam tot op cel niveau stress los kan laten zal de verjonging op een natuurlijke manier van binnenuit ontstaan.
  • Ontspant het gezicht en lichaam
  • Vermindering van diepe rimpels en lijnen
  • Versteviging van de huid
  • Gezondere en vitalere uitstraling

Mijn praktijk beperkt zich tot massage van spieren. Mensen die menen dat er andere gebieden gemasseerd moeten worden, zijn bij mij aan het verkeerde adres.